Klavirski duo „Mokranjac”


Klavirski duo „Mokranjac” čine pijanistkinje Maja Đogo i Julijana Šulović, a njihov koncert moći ćete da gledate i slušate u Kulturnoj stanici Eđšeg, 8. jula od 19 sati.

Na programu će se naći dela slavnih kompozitora F. Šopena, A. Hačaturijana, F. Seja, F. Pulanka, S. Božića, J. Bramsa i A. Pjacole.

Maja Đogo svoje prve muzičke korake započela je u Ukrajini, sa samo devet godina. Po povratku u Srbiju završila je nižu muzičku školu „Vladimir Đorđević” u Beogradu, a srednje muzičko obrazovanje nastavila u SMŠ „S. S. Mokranjac”, u klasi mr Božane Griner, a diplomirala u klasi prof. Željke Vorkapić. Uporedo je pohađala i odsek solo pevanja. Magistarske studije završila je 2012. godine u klasi mr Aleksandre Radosavljević. Pored uspešnog solističkog angažovanja, tokom osnovnih studija posvetila se i pedagoškom radu. Danas je zaposlena na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu kao docentkinja na Klavirskoj katedri na predmetu Klavirski praktikum. Trenutno je na specijalističkim studijama FMU Beograd.

Julijana Šulović je niže i srednje obrazovanje završila u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu, u klasi prof. Dragane Trajić. Fakultet muzičkih umetnosti završila je u klasi prof. Igora Lazka i Jasmine Gavrilović, dok je specijalizaciju i postdiplomske studije završila na Konzervatorijumu „P.I.Čajkovski” u Moskvi (klasa prof. Mihaila Voskresenskog). Autorka je, scenaristkinja i voditelјka muzičkih emisija na RTS-u. Snimila je i dva CD-a (muzika romantizma za klavir i čelo i muzika baroka za violinu i klavir). Angažovana je kao profesorka-korepetitorka u muzičkoj školi „S. S. Mokranjac” u Beogradu i kao vanredna profesorka na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.