КОНЦЕРТНА СЕЗОНА ПРОФЕСОРА АКАДЕМИЈЕ: Музика за флауту и гитару


Овогодишњи фестивал студената Департмана музичке уметности под називом „А – фест” укључује и концертну сезону професора Академије уметности који ће наступити у Културној станици Еђшег 16, 21. и 28. децембра. Соло флаутискиња Војвођанског симфонијског оркестра и професорка флауте на Академији уметности у Новом Саду Лаура Леваи Аксин и један је од најпознатијих српских гитариста и, такође, професор на Академији Зоран Крајишник, представиће се новосадској публици на концерту „Музика за флауту и гитару”, 28. децембра, у 19 часова.

Лаура Леваи Аксин је редовни професор флауте на Академији уметности Нови Сад и соло флаутискиња Војвођанског симфонијског оркестра. Рођена је у Суботици, где је започела своје музичко образовање. Дипломирала је и магистрирала на Академији уметности у Новом Саду да би, касније, судије наставила у Паризу. Добитница је првих и специјалних награда на републичким и савезним такмичењима и наступала је као солиста са низом симфонијских и камерних оркестара у Србији и иностранству. Ова изванредна уметница, тренутно је чланица камерног трија са Ритом Кинком и Марком Јосифоским, трија флаута Денситy, дуа са гитаристом Зораном Крајишником и дувачког квинтета Сyнергиа 5.

Зоран Крајишник је редовни професор гитаре на Академији уметности Нови Сад и Бањалуци. Са само шеснаест година снимио је своју прву самосталну ЛП плочу за сарајевски Дискотон, а дипломирао је и завршио магистарске студије на Факултету музичке уметности у Београду. Од 1996. до 1998. године био је студент на Краљевском данском музичком конзерваторијуму у Копенхагену. Наступао је у оквиру свих еминентних фестивала широм земље и света, као солиста и уз пратњу симфонијскиих оркестара, и добитник је бројних награда на разним такмичењима и фестивалима.

Дођите да заједно уживамо у највеличанственијим звуковима флауте и гитаре.