Клавирски дуо „Мокрањац”


Клавирски дуо „Мокрањац” чине пијанисткиње Маја Ђого и Јулијана Шуловић, а њихов концерт моћи ћете да гледате и слушате у Културној станици Еђшег, 8. јула од 19 сати.

На програму ће се наћи дела славних композитора Ф. Шопена, А. Хачатуријана, Ф. Сеја, Ф. Пуланка, С. Божића, Ј. Брамса и А. Пјацоле.

Маја Ђого своје прве музичке кораке започела је у Украјини, са само девет година. По повратку у Србију завршила је нижу музичку школу „Владимир Ђорђевић” у Београду, а средње музичко образовање наставила у СМШ „С. С. Мокрањац”, у класи мр Божане Гринер, а дипломирала у класи проф. Жељке Воркапић. Упоредо је похађала и одсек соло певања. Магистарске студије завршила је 2012. године у класи мр Александре Радосављевић. Поред успешног солистичког ангажовања, током основних студија посветила се и педагошком раду. Данас је запослена на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву као доценткиња на Клавирској катедри на предмету Клавирски практикум. Тренутно је на специјалистичким студијама ФМУ Београд.

Јулијана Шуловић је ниже и средње образовање завршила у Музичкој школи „Јосип Славенски” у Београду, у класи проф. Драгане Трајић. Факултет музичких уметности завршила је у класи проф. Игора Лазка и Јасмине Гавриловић, док је специјализацију и постдипломске студије завршила на Конзерваторијуму „П.И.Чајковски” у Москви (класа проф. Михаила Воскресенског). Ауторка је, сценаристкиња и водитељка музичких емисија на РТС-у. Снимила је и два ЦЂа (музика романтизма за клавир и чело и музика барока за виолину и клавир). Ангажована је као професорка-корепетиторка у музичкој школи „С. С. Мокрањац” у Београду и као ванредна професорка на Музичкој академији у Источном Сарајеву.