Италијански интрументални романтичари


Ансабмл „Altro Senso”, након посете Београду, Зајечару, Бору и Неготину, стиже у Културну станицу Еђшег 14. децембра у 19 сати. На овом јединственом музичком доживљају, посетиоци ће се упознати са стваралаштвом славних италијанских романтичара Ђузепеа Мартучија и Ђулија Рикордија и уживати у инспиративним и освежавајућим нотама клавирског трија.

„Altro Senso” je основан 2014. године, а његови чланови су пијанисткиња Наташа Шпачек, виолиниста Игор Алексић и виолончелиста Душан Кочишевић поносно ће представити пројекат који је први препознао и подржао Италијански институт за културу. Овај састав континуирано одржава солистичке концерте, тематске и мултимедијалне пројекте посвећене деци, и до сада имао преко 40 наступа.

Наташа Шпачек потиче из чешке музичке породице. Завршила је основне и магистарске студије на Факултет музицке уметности у Београду, као најуспешнији студент клавирског одсека. Добитник је републичких, савезних и међународних награда и наступала је са многим београдским оркестрима. Бави се компоновањем и аранжирањем класичних дела за соло клавир, клавирски дуо и квинтет, а такође предаје клавир у МШ „Мокрањац”.

Игор Алексић, ванредни професор Факултета уметности у Нишу, дипломирао је и магистрирао виолину на ФМУ у Београду,а на истом факултету, је завршио и постдипломске студије. Учествовао је на бројним турнејама широм Европе, а од 2003. године ради као професор виолине на Факултету Уметности у Нишу.

Душан Кочишевић је, такође, завршио ФМУ у Београду. Био је учесник међународних семинара за виолончело и добитник је првих награда на Републичком такмичењу у Београду и Савезном такмичењу у Сарајеву. Посвећен је раду у камерним ансамблима са којима је наступао у Србији и широм некадашње СФРЈ. Професионално је ангажован у Београдској филхармонији од 1992. годинe.